Πώς να αποταμιεύσω εύκολα και γρήγορα...;

2018-07-23

Αλλάζοντας πολύ μικρά και ανώδυνα πραγματάκια μέσα στην καθημερινότητά μας μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο...που σε όλους μας φαντάζει τόσο δύσκολο...μπορούμε να πετύχουμε να αποταμιεύουμε χρήματα !!!

Ας δούμε 10 πολύ απλούς τρόπους για να το καταφέρουμε:

1.Φτιάχνουμε λίστα για τα καθημερινά μας ψώνια. Έτσι δεν  θα   "ξεφεύγουμε" εύκολα σε  άσκοπες  αγορές.

2.Μετράμε πάντα τα ρέστα μας και αποφεύγουμε να αφήνουμε φιλοδωρήματα μεγάλης αξίας.

3.Μειώνουμε, έστω και κατά μία φορά τον μήνα, την έξοδό μας για φαγητό ή ποτό ή οτιδήποτε άλλο στο οποίο θα πρέπει να διαθέσουμε χρήματα.

4.Είμαστε πιο προσεκτικοί στις καταναλωτικές μας "μανίες". Είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το τελευταίο μοντέλο smartphone ή χωρίς το καινούργιο ζευγάρι παπούτσια που μόλις είδαμε στην βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος ;

5.Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους. Σκεφτόμαστε πολύ προσεκτικά το χρηματικό ποσό που θέλουμε να αποταμιεύουμε κάθε μήνα. Ας είναι κάτι μικρό, για αρχή, για να είναι και εφικτό και έτσι να μη ρισκάρουμε να απογοητευτούμε εγκαταλείποντας τελικά την προσπάθειά μας.

6.Πρίν αγοράσουμε κάτι μεγάλης αξίας ή πριν κανονίσουμε τις διακοπές μας ή γενικά ένα ταξίδι μας κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι αποφεύγουμε τον κακό σύμβουλο που είναι ο ενθουσιασμός μας.

7.Όταν ψωνίζουμε στο super market  καλό είναι να κοιτάμε τις τιμές των προϊόντων, να κάνουμε σύγκριση τιμών και γιατί όχι να επιλέγουμε προϊόντα που μας προσφέρουν και κάποιο όφελος π.χ  μία προσφορά όπως ένα συν ένα προϊόν ακόμα ή κάποια επιπλέον έκπτωση.

8.Στην εργασία μας την ώρα που θα γευματίσουμε καλό είναι να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας το γνωστό "ταπεράκι" με το σπιτικό μας φαγητό. Έτσι θα εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα αποφεύγοντας το καθημερινό delivery και θα κάνουμε καλό και στην τσέπη μας αλλά και στην υγεία μας τρώγοντας σίγουρα πολύ πιο υγιεινά.

9.Μπορούμε κατά καιρούς να ενημερωνόμαστε για δωρεάν  τρόπους διασκέδασης όπως π.χ συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

10.Σημειώνουμε τα έσοδά μας και τα έξοδά μας στο τέλος κάθε μήνα. Έτσι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στα χρήματά μας και μπορούμε εύκολα να κάνουμε και επιπλέον βελτιώσεις στο μέλλον.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και 1,50 ευρώ να καταφέρουμε να αποταμιεύουμε κάθε μέρα είναι 45 ευρώ τον μήνα και 540 ευρώ τον χρόνο ; δεν το λες και μικρό ποσό...

Και ακόμα καλύτερα  θα είναι σίγουρα αν αυτά τα χρήματα που τελικά αποταμιεύσαμε αποφασίσουμε να τα επενδύσουμε για το μέλλον μας δημιουργώντας ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα  δίνοντας έτσι υπεραξία όχι μόνο στα χρήματά μας αλλά και στην ίδια μας τη ζωή !!!

Τι λέτε ;    Ξεκινάμε από σήμερα ;


Με εκτίμηση,

Έλενα Παπάζογλου ( Ασφαλιστική Σύμβουλος )