Lady Care: Η απαραίτητη φροντίδα για τις γυναίκες

2018-07-01

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και γενικότερα του γυναικολογικού καρκίνου.

Αναζητήσαμε στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τα τελευταία στοιχεία και δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Τα νέα περιστατικά που καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζονται, κατά προσέγγιση, στα 4.500, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% των περιπτώσεων καρκίνου που εμφανίζονται στις Έλληνιδες.

Κι όμως ο καρκίνος τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει πολλές ζωές και σώζει ζωές. Η βελτίωση στην επιβίωση τις τελευταίες δεκαετίες είναι συνεχώς ανοδική και αναμένεται η δεκαετής επιβίωση να φτάσει το 2035 το 100%.

Σε όποια ηλικία λοιπόν και αν είστε, αλλά κυρίως αν είστε πάνω από 40 χρονών, βάλτε την πρόληψη, την τακτική εξέταση στο γυναικολόγο σας στη ζωή σας.Ταυτόχρονα, είναι καλό να έχετε προνοήσει για την περίπτωση που αντιμετωπίσετε μία τέτοια δύσκολη στιγμή.

Πρόγραμμα Lady Care από τη MetLife: Πρόληψη και Θεραπεία μαζί!

Το πρόγραμμα Lady Care από τη MetLife υποστηρίζει την πρόληψη αλλά και την θεραπεία για τη νόσο που θα παρουσιαστεί σε γυναικείο στήθος, τράχηλο, ωοθήκες, μήτρα, σάλπιγγες και κόλπο και δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα για ετήσιο διαγνωστικό και προληπτικό έλεγχο με test Pаp και ψηφιακή μαστογραφία, για να προλάβετε την ασθένεια στην αρχή της.

Στην περίπτωση όμως, που δεν προλάβετε, το Lady Care προσφέρει δύο επίπεδα παροχών- το Gold και το Platinum - και αποτελεί μια σημαντική στήριξη για κάθε ασφαλισμένη που θα νοσήσει.

Συγκεκριμένα προσφέρει δωρεάν ετήσιες προληπτικές εξετάσεις, ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα (από €100), χειρουργικά επιδόματα (από €2.000), μηνιαίο επίδομα υποστήριξης για ένα χρόνο (από €500) και εφάπαξ αποζημίωση σε περίπτωση διάγνωσης γυναικολογικού καρκίνου, η οποία φτάνει έως τα €50.000.

Αυτό το πρόγραμμα έχει όμως και ένα άλλο καλό. Σας απαλλάσσει από το άγχος να ψάχνετε, από εδώ και από εκεί, σε συγγενείς και φίλους, χρήματα, αν έρθει η δύσκολη αυτή ώρα. Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες αγωνίας, να μην έχετε στο νου σας που θα βρείτε τα χρήματα που χρειάζεστε και ποιος θα σας προσφέρει τις, σχετικές με την ασθένειά σας, παροχές, ώστε εσείς να είστε ψύχραιμη, ανεξάρτητη και μόνη σας απασχόληση να είναι η θεραπεία σας.

Φάρμακα, θεραπείες σε επιλεγμένα κέντρα, αμοιβή ιατρού, έξοδα νοσοκομείου, νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι, συμβουλευτική ψυχικής υγείας, τρέχοντα έξοδα, εάν χρειαστεί να παραμείνετε εκτός εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα και άλλα, είναι μερικά από τα παραδείγματα αναγκών που θα προκύψουν, σε μία τέτοια περίπτωση. Το Lady Care σάς απαλλάσσει και από αυτό το πρόσθετο άγχος και σας αποζημιώνει 30 ημέρες μετά την εμφάνιση της νόσου.

Eπίσης, επιπλέον των παροχών του προγράμματος Lady Care, αποκτάτε πρόσβαση στα προνόμια και τις υπηρεσίες του Advanced Benefit Club, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και προνομιακές τιμές για διαγνωστικές εξετάσεις και check up και εκπτώσεις σε περίπτωση νοσηλείας σε μια πλειάδα ιδιωτικών νοσοκομείων όπως Ιατρικό, Ιασώ, Ευρωκλινική, Βιοκλινική, κ.α.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας και μάλιστα που δεν στοιχίζει καθόλου ακριβά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ετήσιο κόστος ασφάλισης μιας γυναίκας, ηλικίας 30 ετών ξεκινά από €125, μόλις.

Προγράμματα σαν το Lady Care της MetLife είναι η ασφαλιστική σας δικλείδα και ένα δώρο στον εαυτό σας, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.

Πηγές:

*Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία https://www.cancer-society.gr